søndag 25. januar 2015

Ukeslutt 2

Uka har vært farga av at vi venta sjefen for FHSK på besøk. Litt småtrippete for hva han syntes om det vi hadde gjort til nå.
På torsdag kom han. Det ble demo av alle valpene og hva de kunne av grunnferdigheter. Det ble også demo av søk i bygg der skolesjefen filmet søkene.
Stemningen var gemyttelig og kaffen god. Alle valpene måtte bare sååå hilse på han med rundsleiking av ører og hals. Han tok det pent :)

Han var veldig fornøyd med helsestatusen på alle. De er muskuløse, har godt kontroll på kroppen, pelsen er blank og fin. Kommenterte muskelspillet til Solo og hvor godt schæferne hadde kontroll på bakparten. I den alderen var han mer vant til at de var vinglete...
Han syntes alle var "sanset", noe som er et altfor lite konkret utsagn for mine ører, så jeg måtte komme opp med 4 -5 forslag på definisjon av ordet.
Alt i alt holdt vi mål, og dagen ble rundet av med middag ute på byen.


På fredag var det lave skuldre igjen og bare kos med hundan. På ettermiddagen gikk jeg tur med alle 4, en og en. Først i line gjennom leiren, masse forstyrrelser med personell som ville hilse og ikke hilse. Folk som kommer brått på, store tunge kjøretøy, scootere.
Alle klarte seg fint gjennom disse forstyrrelsene. I bakleiren fikk de springe løs. Da jeg gikk med Alfa kom det tre stykker på ski nedi bakken. Hun la i galopp mot dem da hun så dem, og jeg lot henne gjøre det. Etter et godt stykke ropte jeg "ALFA"! Hun tverrvendte og kom som en kule! Så flink pia <3
Gjentok det hele, lot henne springe nesten helt inn til dem, ropte og hun kom.

Testet frivillige adferder og litt stimuluskontroll ute, det gikk bra.
Testa innkalling på de andre også, alle kom med en gang.

Det har vært en god uke :)3 kommentarer:

  1. Herlig! Veldig spennende prosjekt, så skriv gjerne mer :)

    SvarSlett
  2. Blir spennende å se hva konklusjonene blir når vi er ferdige. Per nå har vi jo ikke lyst å sende fra oss noen hunder...Må tenke ut hvordan opplegg de skal komme til på hundeskolen, hvilke personer som skal være førere for dem bla.

    SvarSlett