fredag 2. januar 2015

Tirsdager og torsdager.

Vi har mange ganger tenkt at vi burde etablere et miljø for klikkertrening.
Nå ble det en ekstra gylden anledning siden vi har fått valpene :) Det faller seg naturlig til å begynne med hvem som kommer og trener. Folk fra trenerkurs nivå 1 og 2 ( begge kursene er pågående ).

Vi bestemmer oss for tirsdager og torsdager 18.00 til 20.30, første treningskveld blir tirsdag 04.09. Valpene er 9 uker gamle.
Første tirsdagen er det Martin (soldaten), Julie, Amy, Leif og meg....og hunder nok å ta av :)

Solo og Vilma.     Julie og Lima 1.    Julie og Lima 2.   Leif og Tango 1.   Leif og Tango 2.


Disse treningskveldene blir gull verdt for oss.
Vi trener 1 ekvipasje i gangen. Hver har ansvar for sin trening, sier hva han skal trene på før hunden hentes. Kommentarer fra oss som ser på hvis det trengs :) Leif og jeg er ikke instruktører i dette foraet, men trengs noe å forsterkes fordi det har vært veldig bra, ja så sier vi det. 
Kommentarer utover dette blir kun gitt hvis noen bryter prinsippene ( positiv forsterkning, negativ straff ), TKFF.

Etterhvert utvikler vi med å trene ute første halve timen. Alle hundene ute samtidig. Enhver passer på sine kriterier for avstand til neste hund, hvordan det belønnes ( helst ikke kaste ball ).
Det blir kaldere og mere snø, så da trekker vi inn. Alle hundene inne i hallen samtidig første halve timen.
Etter det er det varierende hva den enkelte vil trene på. Noen vil ha forstyrrelse i form av en valp som trener, noen vil trene alene pga de skal trene på detaljer eller ønsker å ha hunden løs og være aktive i leken.
Med valpene trener vi mange økter der 1 valp har pause, den andre trener. Eller en valp har pause og en annen hund trener. Så bytter vi. Å kunne forholde seg rolig når noen andre trener er en viktig ferdighet å ha etablert tidlig. Valpene er kjempeflinke, både i pausetreningen og den aktive treningen.

Treningskveldene går fra september til juleferien i desember. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar