søndag 11. januar 2015

Martin

Martin er soldat, i skrivende stund VAR soldat i Åsegarden. Leif kalte han en gave fra oven, helt i rett tid. Det ble jo klart at vi måtte ha litt hjelp i hverdagen med de små, så Leif utnevnte Martin til røkter. Valpene kunne ikke stå alene en hel arbeidsdag. 
Leif tok seg godt av han, instruerte i stort og smått hvordan ting skulle være. Han var med på øktene med Leif, og var utkommandert til å være på treningskveldene tirsdag og noen torsdager. Martin var også med på rallytrening i hundeklubben alle onsdager i oktober og november.I tillegg var han med to helger på trenerkurs, både nivå 1 og 2.


Martin med Alfa, litt fokustrening. Alfa er 9 uker.


Alfa opp på plattform.


Flink pia som venter på godisen sin :)
Martin er en utrolig hyggelig, snill, høflig og taktfull gutt. Han gjør alt prikkfritt og samvittighetsfullt. Etterhvert som han ble flinkere med valpene fikk han mere ansvar i form av å ta en økt alene med lufting, trening og mating. 
Leif tok teori med han flere kvelder før trening, sånn at han hadde en forståelse for det vi drev med. Det ble faktiskt et helt trenerkurs etterhvert, med avlagt eksamen bestådd med gode resultater.
Martin tapte sitt hjerte til Tango, og hun likte han også veldig godt. Han trente inn et godt grunnlag for byttelek med Tango, i tillegg mye plattform. Det ble et mønster på treningskveldene;  Martin trente Tango, Julie Lima, Leif Alfa og jeg Solo.
Flott å se den utviklinga Martin hadde i løpet av tre måneder med valpene. Flink og selvstendig, gav kommentarer til andre, og evaluerte egen trening.

Bilder fraMartin sin siste fellestrening med Tango, 11.desember.


Martin og Tango, fokus under baklengs marsj.


Sitt i front.


Stå i front."Liten pause" mellom bena til fører.
Håndtering......og kosing som bare de to kunne det :)

Siden Martin skulle slutte, kom to andre soldater i opplæring ; Olve og Martin 2. Det var å begynne på scratch, og Leif tok teori med dem også. Martin fulgte de nye soldatene tett - kom med tips og erfaringer. Virka som de gikk godt ilag. Vemodig å være på trening og se han bare sitte og se på, komme med en hjelpende hånd der det trengtes.
Martin var ferdig med sin tjeneste 18.desember.
Takk for nå.

Beklager uklare bilder, fotografen (meg selv) er ikke bedre :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar