lørdag 17. januar 2015

Ukeslutt 1

Det har vært en strålende uke :) Det har hjulpet godt å rydde litt, og i tillegg instruert soldatene Martin og Olve.


Martin og Tango med "stå i front". 

Soldatene har fått teoriøkter med Leif, tett og intensiv instruksjon. De har begynt å skrive kriterieplaner og trene etter dem. De synes det er lettere å trene nå når de vet HVA de skal trene på og hvor de skal med det de trener.
Både de og hundene har hadd ei flott stigning i treningen. Martin er den som har har forandret seg mest - de mekaniske ferdighetene er i en helt annen liga nå enn da han begynte. Klarer å forholde seg til TKFF mens han trener. Han har gjennomgådd en forvandling :) Olve var vant til dyr siden han kommer fra en stor gård, så for han falt alt mere naturlig - forholdt seg til røkting og trening veldig fort.
Nå er det flott fokus på hundene i treninga, tydelig hva de trener på og kriteriene er klare. Soldatene koser seg med hundene, det er et godt avbrekk i hverdagen fra all annen tjeneste.

På schæferene har vi tadd flyttest på sitt og dekk. Alfa og Lima har flott raske dekker, de ligger på 16 og 18 dekker pr.min. Stimuluskontrolltreninga er igang på disse adferdene, nivå 1 - 3.
Mallene har ikke flyt på dekken enda. Forige og denne uka har jeg hadd fokus på dekken til Solo, målet har vært å få henne til å legge seg ned direkte, ikke via sitten. Progresjonen har vært bra - i kveld var de fleste dekkene rett ned etter å ha spist godbiten. Får å få frem den adferden jeg er ute etter har jeg bevegd meg sakte bakover og levert belønningen strategiskt. Fornøyd med resultatet.

Tok opp bakpartskontroll treninga på kassen i kveld. Alfa og Lima repeterer mer og mer på egen hånd, og er inne ved "foten" bare med et par forsterkninger. Mallene repeterer ikke uten hjelp av bevegelse fra fører enda.
Ikke skjedd så stor fremgang på kassen, skal ta det opp og ha fokus på det neste uke.


Alfa, bakpartskontroll kassen.

Alfa blir forstyrret av at mor kommer så nært for å filme. Fin bakpartskontroll når hun går opp på plattformen. 

Riktig stolt av Solo i dag ; masse soldater stod utenfor døra og røyka, min tur å trene. Tok henne ut av bilen, satte ho på bakken, lukte burdør og bagasjeluke - hun stod bare med fokus på meg, ingen line på. Så ikke på soldatene :) Det samme da vi gikk ut av treningsrommet, fokus på mor. Hadde soldatene gjort noe for å få oppmerksomheta hadde de sikkert fått den, men de forholdt seg rolige.

Små ting gjør meg veldig glad <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar